Yeay! Kotak Komen Bertukar Wajah

Saturday, February 08, 2014

Yang nilah kotak komen terbaru kat blog Madi.
Tergoda nak buat kotak komen macam ni selepas tengok kat blog ni http://iyqa92.blogspot.com/
Then tanya dia macam mana dia buat kotak komen macam tu. =D
And nilah link yang dia bagi 

Memang menjadi. Tapi Madi tak letak kat ADD CSS tu.
Madi letak kat Template --> Edit HTML.
Cari kod 
/* Comments
----------------------------------------------- */

Paste kat bawah code tu.
DONE!

Tapi, comment location kena EMBEDDED
Baru jadi. ^_^

Tekan settings --> Posts and Comments--> Comment Location--?Embedded


Kalau nak background lebih lawa, korang edit sendiri lah ye. Heheh

Sebenarnya nak  buat kotak komen macam akak ni
http://www.nabilabiela.com/ Tapi tak pernah menjadi. SO, Madi give up sajalah. 

P/S : Kotak komen macam Madi pun boleh tahan juga kan? =P


13 comments:

  1. Assalamualaikum dan salam singgah sini dik...cantik kotak komen skrg ni..nak slalu singgah komen kat sini ler...hehe..

    ReplyDelete
  2. eh..ade komen kte la atas tuu..hehehe

    ReplyDelete
  3. aishh...okay sgtlah ni madi... ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Thanks akak. Saya pun suka dengan kotak komen ni :)

      Delete
  4. Wahh cantik.. tahniah & all the best ye.. :)

    ReplyDelete
  5. assalam.. eh awak.. nk tnya something..

    mcm mna nk buh scroll kt komen nie..

    komen bila byk jd memanjang kebawah..
    mcm mna ekk buat?

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen

Powered by Blogger.