HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Monday, 23 January 2017

My Wishlists in 2017

Salam readers.  ^_^

Semua orang mesti ada barang yang diidamkan atau teringin nak beli sangat. Tapi bila tengok dompet, haa takpelah. 

Madi sebagai student mestilah nak macam2 and ni  5 benda yang Madi nak sangat untuk tahun ni:


1) SK-II
Teringin set ni sebab tengok ramai orang pakai and result dia bagus. So, Madi nak try pakai brand ni sebab kulit pun dah tak elok sebab stress TT




2) TV
TV ni untuk sekeluarga tengok. TV kat rumah ni dah tak betul and memang perlukan TV baru. Kalau lah dapat TV ni, dapatlah jimatkan duit daripada beli TV baru. Family mesti suka kalau dapat TV ni :)




3) SOFA
Nak tukar sofa baru sebab sofa kat rumah ni dah bertahun tak tukar. Sofa habis kena cakar dengan kucing hahaha. So apa salahnya tukar sofa baru sempena nak dekat raya ni ;)


4) LANEIGE BB CUSHION
Sebagai peminat drama Korean, siapa yang taknak cuba brand famous ni? Tapi sebab harga yang mampu tengok, so ni salah satu BB Cushion yang Madi teringin sangat nak guna. Selain tu, yang ni LIMITED. So kenalah dapatkan huhuhu. 





5) Shoulder Bag
Handbag untuk mak tersayang. :) Kalau kita tengok mak gembira, anak mana yang tak happy bila mak die senyum. =D











Read More...

Saturday, 7 January 2017

Comic Fiesta 2016

Assalamualaikum readers. ^^

Tahun lepas, 17&18 December 2016, Comic Fiesta first time diadakan di Sunway Mall, Kuala Lumpur. Which is memang dekat and senang nak pergi sebab ada LRT dan KTM. Sebelum2 ni kat Mines, memang jauh la kan. So ni first time dapat pergi. Woohoo!!



Kalau nak masuk CF ni, korang kena beli tiket. Untuk sehari RM25, kalau korang nak pergi 2 hari, so RM50 la. Tiket ada 2 cara nak beli:


  • Early Bird
  • Beratur pada hari CF tu. (line beratur panjang)

madihahdaisy, comic fiesta 2016

So, macam Madi, kawan tolong belikan Early Bird so tak payah beratur pagi2 semata-mata nak beli tiket tu.  Marih usha ape yang Madi dapat tangkap kat sini.

Barang yang dijual mestilah berkaitan dengan Anime kan? Teruja juga la sebab banyak benda yang menarik ada kat sini. Macam keychain, bantal anime, calendar, bag, cincin, costume Anime yang Madi minat. Nak beli tapi mahal. T_T  


Pelukis Lawak Kampus - Keith-



 


Apa yang korang perlu bawa kalau pergi Comic Fiesta? Ni apa yang Madi alami kat sana and juga dari pengalaman2 manusia2 yang dah pergi CF sebelum2 ni. 

  • Air Mineral
  • Kipas
  • Duit
  • Makanan

Banyak benda yang pihak penganjur ni patut improve. Aircond macam tak berfungsi and makanan pun tak banyak. Lol. Tempat dah stratergik sebab ada LRT.  






Read More...