KPMIM Percuma?

Assalamualaikum.

Entry ni khas untuk student yang nak masuk kolej. Apa  tu Kpmim? Free ke kalau nak study sini? Meh baca sampai habis.

Nama diberi Kolej Profesional Mara Indera Mahkota and terletak di  Kuantan Pahang. Mungkin ramai yang tak tahu kewujudan kpmim ni. Maklumlah, kptm kan lagi popular. xD

Kpm ni bukan setakan ada kat Kuantan je. Negeri lain pun ada juga antaranya di Johor, Melaka dan Beranang.

Yang bestnya masuk Kpm ni korang akan diberi elaun sebanyak RM300 sebulan secara percuma. Kalau untuk kos PIP tak ingat berapa. Korang tak payah bayar balik selepas graduate KECUALI kalau korang ditamatkan pengajian sebelum habis belajar. Kalau yuran asrama, dan lain2 tu kena bayar tapi takdelah banyak mana. Asrama pun disediakan oleh pihak kolej. Tapi, kalau untuk student lelaki, korang dah kena duduk luar bila dah start sem3 and perempuan pula start sem5 maybe. Hahahaha. Ni untuk Kpmim, tak taula kalau kpm lain sistem dia macam mana.

Asrama Impian - Student Perempuan

Asrama Idaman- Student Perempuan

Asrama Ilham- Student Lelaki

Student yang bawa kereta, korang kena parking kat sini. 


Monyet merata-rata. Hehehe

Yang ni pula Dewan Kpmim.

Aircond disediakan. Time kitorang dulu takde aircond semua ni. Hahahaha, bertuah student baru.

Kos yang ada kat Kpmim:
  • Diploma in Computer Networking (Saya ambil kos ni)
  • Diploma in Business and Digital Creative Media Production
  • Diploma in Eng Communication
  • Diploma in Accountacy
  • Pip
Kalau bab pakaian, setiap hari RABU: Pakai baju English Day + sepasang kain color hitam.
Hari2 lain wajib pakai baju kurung/jubah untuk perempuan. Tudung? Jangan risau, bawal and shawl boleh digayakan. Shawl tu dulu tak boleh pakai pergi kelas and undang2 boleh pakai shawl tu baru start Januari 2016.

Kalau lelaki kena pakai baju formal + tie. No seluar jean okay?

Kalau ada soalan, tanya kat instagram, email atau tanya kat Mpp Kpmim: Mpp Kpmim
Kat blog ni saya jarang online. ☺


5 comments:

  1. nice information for those yg nk masuk situ <3

    ReplyDelete
  2. just finished my study in kpmim and about to start my internship, iam decommers ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. oh hi. Saya dah habis intern. Goodluck :)

      Delete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen

Powered by Blogger.