HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Monday, 30 June 2014

Ketuk-Ketuk Aidilfitri Giveaways






Hope ada rezeki di bulan Ramadhan ni. ^_^
Hadiah kuih raya. Hehehehehe. Lain daripada yang lain.

NEGERI : Gombak, Selangor

24 JUN 2014 hingga 7 JULAI 2014



Read More...

Saturday, 28 June 2014

Solat Sunat Witir

Esok sudah mula berpuasa. Cepatnya masa berlalu.
 Taknak panjangkan cerita, bacalah entry Madi ni.

Setelah selesai Solat Tarawih, teruslah dirikan solat sunat Witir. Bilal menyeru:

1) Lafaz niatnya pada setiap dua rakaat pertama:


.
.
2) Bacaan selepas Fatihah:
.
.
3)   Sesudah salam, Bilal membacakan selawat;

.
.
4) Jemaah terus berdiri untuk mengerjakan satu lagi rakaat Witir. Lafaz niat pada satu rakaat terakhir:

.
.
5)  Selepas bacaan al-Fatihah, pada rakaat terakhir, dibaca pula surah;
  • Al-Ikhlas 
  • Al-Falaq   
  • An-Naas.
 
6) Selesai mengerjakan Solat Witir disunatkan mengucapkan:

SUMBER :
CARA MENGERJAKAN SOLAT SUNAT TARAWIH 
 

Read More...

Friday, 27 June 2014

CPUV Nuffnang Ikea Sale



Dapat lagi 2 CPUV. ^_^ Alhamdulillah
 Kalau ada 2 iklan ni kat blog Madi, dipersilakan klik. Hehehe






Read More...

Thursday, 26 June 2014

Henset kena tipu. HUWAAAA



Lenovo S820

Ceh cehh, dah nak dekat 2 minggu pakai lenovo s820 ni, abang cakap kena tipu ni.
Huhuhhuhu. Madi beli kat Pertama, dekat dengan SOGO tu.
Beli kat lobi. So, korang jangan beli kat Pertama ok??

So, nak report kat siapa eh bila kena tipu ni? Madi nak tukar refund balik.
Tukang jual ni orang Cina. -_-
Sakitnya hati.

Cara nak tahu ori ke tak :
1) Cek kat charger, ada AP ke tak.
2) Korang seacrh kat internet dulu sebelum beli.

Nak report, nak report kat siapa?
Read More...

Monday, 23 June 2014

Kamu yakin kamu handsome?

Read More...

Sunday, 22 June 2014

Facebook ibu kepada budak OKU


https://www.facebook.com/imashima.lola

Tak tahu betul atau tak, tapi kalau ni fb dia, takkan tak tahu cara nak mendaftar dengan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM). Boleh pula berfb.  -_- Zaman dah maju weyh, mustahil tak tahu. Macam menipu pun ada juga. Entahlah kan. Allah tahu segalanya.

Read More...

Saturday, 21 June 2014

Segmen I Love Nuffnang by Dunia sebenar Shida

saya takde twitter.

Pengalaman pertama dengan Nuffnang bila dapat CPC (Cost-per-click) Campaigns. Seronok giler walaupun tak setinggi blog2 lain. Bersyukur. Heheh ^_^
Tq sebab klik iklan Madi ni.


Setahun lebih menunggu, selepas hantar ticket, update pasal nuffnang dengan rujukan daripada entry ini ---> TIPS NUFFNANG 
memang banyak membantu. 
Akhirnya dapat juga CPUV Campaign ni. Setakat ni tak pernah cashout lagi.

 cpuv pertama.

Lepastu rezeki datang lagi. Alhamdulillah  Nilai rm3 memangla tak banyak, tapi lama2 jadi bukit kan?





Kak Shida ada terangkan kat blog beliau, tapi Madi tak faham. Hehehehe.. ^_^ Apa fungsi bintang2 ni eh?

Jadi, setakat tu jelah pengalaman Madi sebagai newbie. Event memang tak pernah pergi sebab umur masih di bawah jagaan ibubapa. Hahahahahahaha..




Read More...

Kucingku diracuun!!

 http://distilleryimage8.ak.instagram.com/82beb364f56211e3a56790e2ba64c568_8.jpg

Kucing aku sebelum ni  sihat sangat.
Ada 3 ekor anak kuicng ni and dorang adik-beradik.
Satu hari tu, mean dalam minggu ni, anak2 kucing aku taknak balik rumah and Madi cari dorang,
Bila Madi jumpa, dorang lemah giler and lain sangat.

Lepas beberapa hari, warna-warni tu mati dulu. Sedih giler weyh.

Oren tu ada kembar.
Kucing A balik rumah, tapi tak larat dah die tu. Kucing B pula tak jumpa2 sampailah jiran depan terjumpa kucing B dalam longkang. huhuhuhu.
Madi ingat jiran dah tanam kucing tu, so Madi tak kisah la kan.

And pagi tadi, kucing B pula mati.  Mak dan ayah Madi pergi padang nak tanam die and suddenly mak nampak kucing B kat tempat pembuangan sampah. Setan kau. Madi tengok die, ya Allah, macam ni cara kau mati. Sadis giler. Weyh, jiran, at least kau tanamlah kucing aku tu, ni tak kau campak mayat dia mcam tu je.
Kalau tak nampak tadi, kut2 dah kena bakar dengan orang lain.

Finally, kembar ditanam bersama. Aku tak suka cara korang mati. Korang mati sebab kena racun.
Aku jaga korang dari lahir, and senang2 orang lain racunkan korang.
SERIOUSLY, Allah akan balas balik perbuatan korang and Madi sekeluarga takkan maafkan orang tu.

Kejam kejam kejam
Read More...

Saturday, 14 June 2014

Giveaway saja-saja


Hadiahyang menarik hati. Sebab tu aku join. hahahaha



Read More...

Friday, 13 June 2014

Cpuv Huawei Ascend P7


Huawei Ascend P7

Smart phone Huawei Ascend ni. 

Review phone ni by GSMARENA
Read More...

Wednesday, 11 June 2014

Bollywood VS Kpop

Embedded image permalink 
VS

Gambar just perhiasan saja

Lol, kepada peminat hindustan or kpop, jangan bash pula entry ni. -_-
Madi buat entry ni sebab???

First, Madi minat giler2 dengan Hindustan dan Kpop.

Hindustan
Minat sejak kecil lagi. Masa tu mak ayah dah beli tape hindustan ni. So, memang dah jatuh cinta dengan filem2 Hindustan. Rasanya ramai yang tengok filem Hindustan ni dari kecik kan?
So, dari umur 7 tahun maybe sampai 18 tahun Madi jadi peminat setia Hindustan ni. Lama kan?
Cerita hindustan tengok banyak kali pun tak bosan.

KPOP
Dari form 3 baru minat sebab kawan pengaruhi Madi. Tq kawan.
Lagu kpop memang best sebab lagu dorang berjiwa muda. Cerita pun best, tapi sesetengah cerita tu bila tengok banyak kali bosan. And now, dah berhenti tengok cerita Kpop sebab dah tak banyak cerita best.

So, Hindutan lah yang terbaik bagi Madi sebab Madi memang setia dengan Hindustan ni. 
Bagi korang tak tahulah. ^_^
Read More...

Sunday, 8 June 2014

Hai Penang, bye Gombak

Bukan nak sambung belajar, tapi jalan2. Tiba2 je nak pergi. Sekarang ni pun sempat onlne lagi.
Habislah gaji kena potong rm20. Huuhuhuhu
Read More...

Wednesday, 4 June 2014

CPUV Nuffnang #Whisper Mesh & Cotton

Whisper Mesh & Cotton


Kalau ada gambar ni kat blog Madi, sudi-sudikanlah diri anda untuk klik. heheh

Produk WHISPER ni untuk wanita je. Lelaki tak payah pakai ye.

Read More...

UIA banjir Kilat

Foto

Difahamkan, kejadian itu berpunca limpahan air daripada beberapa anak sungai berdekatan yang memasuki kawasan berkenaan hingga mencecah paras pinggang.

Hujan lebat mengakibatkan sebahagian besar jalan di perkarangan kawasan Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) di sini, dilanda banjir kilat dan menenggelamkan beberapa kenderaan, kira-kira jam 2.45 petang tadi

Read More...

Aishwarya Rai Ada Kembar?

First time tengok movie LUCKY ingatkan dia ni Aishwarya Rai. Cerita pun best. Salman khan dengan Sneha tu pun sesuai juga. ^_^ Try tengok muka diva ni dengan Sneha Ullal.

Image result for lucky indian movie

Aishwarya Rai Bachchan
Image result for aishwarya rai

Sneha Ullal

Umur dia baru 27 tahun. Lahir pada 1987. Muda lagi. Agak serupa dan sebab tulah Salman Khan ambil dia berlakon. Kan Salman pernah bercinta dengan Aishwarya Rai ni.

Image result for sneha ullal and salman khan 

Image result for sneha ullal in current
Read More...

Tuesday, 3 June 2014

Drama Tuan Rumah pembantu Rumah



 
Genre : Komedi, Romantik
Tarikh : 31 Mei 2014
Siaran : Setiap hari Sabtu dan Ahad 
Waktu  : 6.00 - 6.30 petang
Saluran : TV3



PELAKON DAN NAMA WATAK
Zoey Rahman sebagai Dr. Emir Jihan
Nad Zainal sebagai Intan Asha Areen
Hisyam Hamid sebagai Taufeeq Badree
Ramona Zamzam sebagai Bellarina Herin
Syafiq Kyle sebagai Lutfi Addif
Sofea Shaheera sebagai Sara
Aleza Shadan sebagai Puan Juria
Hilal Azman sebagai Tuan Fadhiludin


Image result for Tuan Rumah Pembantu Rumah


Tonton di www.tonton.com.my
Read More...

Giveaway Tunai RM500 by SyuhadaBaharudin.com

giveaway-tunai-rm500-by-syuhadabaharudin.com



Hadiah :
Wang Tunai RM50.00 + 1 Sabun Pemutih Carawhite bernilai RM 60.00  x 10 Pemenang
Read More...