HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Sunday, 2 February 2014

Wordpress? Hosting? Domain? Apa tu?

Ok, straight to the point  saja.
Madi dah google 3 benda tu. Tapi masih pening kepala lagi.

Domain tu yg ada .com ke?
Wordpress tu apa pula? Dorang cakap kalau wordpress kena ada hosting. -_-
Binatang apa tu? Tapi bila baca kat internet ni, wordpress tu bagus. Bagus ke?? O.o

Kalau nak ada .com kat belakang, kena bayar ke?
Kalau budak yg sedang tunggu result SPM ni, mampu ke nak ada tukar blogspot ke .com?
Haih, susah juga berblog ni. Blog bukan sekadar suka2, tapi macam2 Madi boleh buat dengan blog ni.

Oh, siapalah yang mahir dengan 3 benda ni? Budak blur dan newbie ni memang slow sikit =P

3 comments:

  1. Laa umur kite same laa tengh menunggu result SPM jugak ni hehe

    ReplyDelete
  2. sori Madi, sy pun baru nk belajar mcm Madi jugak. Harap ada yg sudi bantu kita. http://aenoyou.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. wordpress tu bloghosting/ webhosting, sedara mara blogspot jugak (serupa mcm facebook n twitter, klau fb tu blogspot, twitter tu wordpress) org suka wordpress sbb byk plugin dan theme professional di design utk wordpress. Wordpress lebih ke arah professional blogging.

    Hosting ni kiranya mcm link objek2 kat website (cthnya background, music n gmba2) yg kita letak kat online (serupa mcm stor) jd bila org click kat website, klau dia load bg, computer org tu akan load dri sumber dia yg kte host td.

    Domain ni nama link utk website. Salu yg ade .com. Domain premium (berbayar) slalunya bole je nk bubuh name ape2 (cth: www.kepalapaip.com). Domain ni kira mcm nama la. Selalunya professional website takkan guna nama yg ada pangkal .blogspot.com atau .wordpress.com n hanya pkai .com sahaja.

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen