HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Sunday, 25 May 2014

Komen? Penting ke?

Siapa kata komen kat blog orang lain tak penting? Kalau tak penting, tak payah baca. =P
 Selalunya kalau ada blogger komen kat blog korang, korang balas kat situ atau singgah ke blog droang untuk balas komen tu?

Kadang2, Madi komen kat blog orang lain and tanya soalan. Bila cek balik, dorang tak balas pertanyaan kita. Oh ye, mestilah kita fikir, "sombongnya kau." Hahahaha.

Dan, kalau ada orang komen kat blog Madi, Madi akan balas kat blog ni. Kadang2 ler.
Kalau ada orang tanya soalan. better jawab. Tapi Madi jawab kat blog dorang lah.

Siapa kat sini pergi buka balik blog yang korang komen tu untuk tengok dia balas atau tak komen korang?
Blogger Hasrul Hassan kata kat blog beliau, kita mesti luangkan masa untuk komen kat blog lain sekurang-kurangya 1 atau 2 jam. Tak ingatlah. 

Di sini, Madi bagi tips kenapa blog korang kurang orang komen
http://www.hasrulhassan.com/2013/09/15-sebab-blog-kurang-komen.html

Bye~~

19 comments:

  1. Fifi jarang check komen kalau ayat 'pnyata' kalau soalan tu slalunya fifi prgi check balik sebab Fifi takkan tanya kalau tanak tau jawapan :D memang kechewa la bila owner tak reply soalan kte :3

    ReplyDelete
  2. Seronok bila orang komen pada entry kita sebenarnya., alhamdulillah..dan kalau boleh balas lebih elok..tapi kalau tidak berkesempatan tak apalah..

    ReplyDelete
  3. Betul tu Madi ..Bg akak la kan. akak ..bila ada yg komen kat blog akak pada satu2 entri akak akan balas kat bahagian komen situ jugak dan akak akan terjah blog SI PENGOMEN balik ... Tu la cara kita nak rapatkan ukhuwah sesama kita ..Org dah komen kat blog kita tak salaah kita pula ke blog dia untuk komen kan..Saling lengkap melengkapi ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. Nanti orang ingat kita blogger sombong pula

      Delete
  4. Sally jawab je..kadang-kadang je tak kalau dah betul busy mcm minggu ni -_-''

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul2. kalau busy dan letih, tak terjawab soalan dari blogger lain

      Delete
  5. thanks laa akak dah bagi nii :3

    ReplyDelete
  6. Hihi. Komen tu perlu sebab nak keep in touch with other bloggers. Ibarat ziarah rumah orang la. Lagi happy bila dia datang ziarah kita pulak. Kan2. hehehe

    ReplyDelete
  7. Komen tu memang penting sebab kita akan tahu apa yang pembaca inginkan. Zumal selalu balas komen kat dalam blog zumal gak tapi zumal tetap akan berkunjung ke blog pengomen tu tapi kalau nak jawab soalannya kat mana2 entri dia rasa macam tak kena cara jer. Macam mana yang elok yer Madi?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kadang2 Madi jawab kat mana2 entry je. hehe. Jawab jat chat kut.

      Delete
  8. Komen ni adalah tanda penghargaan. bagi yang menerima komen seeloknya balaslah kembalikan sebagi tanda support untuk kawan-kawan..jangan berat tulang..he..he

    ReplyDelete
  9. Orang yang komen blog kita ni bagus sbb maknanya dorang tak blogwalking membabi buta gitu :)

    ReplyDelete
  10. salam membalas kunjungan..
    mcm sy, sy akan balas komen org yg singgah di blog sy and juga turut membalas kunjungan ke blog org tersebut spt sekarang ni.. :)

    ReplyDelete
  11. hehe.. kadang suka gak p cek balik.. bukan pe, best lah kalo kita komen, pstu dibalas.. sonok lahh .. hehe :)

    ReplyDelete
  12. akak biasanya balas komen balik. kalau berbentuk pertanyaan, kadang jawab kat blog, kadang jawab kat cbox dorang.. tengok mood jugak la kan. hehe.

    ReplyDelete
  13. macam Misaki, Misaki balas balik komen :) cuma kadang2 post yg sebelum2 tuh mmg terlupa nak balas.. smggu cemtu baru kalut nak cek and reply XDD

    tapi kalau nak senang, Misaki buka email nak check ada org komen dekat post kita dak, and org yg kita komen dekat blog dia, ada tak dia balas :)

    rasa seronok sangat bila kita komen and ada org balas kan3?
    :) hehe

    ReplyDelete
  14. penting komen ni,lagi2 komen yang berkualiti ;)

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen