HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Wednesday, 13 March 2013

Kampung Pisang 2 memang kelakar!



Ok, aku mungkin terlambat nak tengok cerita ni.. Sekarang baru dapat tengok. Hehehe
Cerita ni start pada tahun 1922, lepastu 1967.. Lepastu barulah 2012..
Masa 1922 dan 1967 tu, aku tak faham kenapa lelaki tu kena tarik.. Mula2, tengok memanglah tak faham -,-

Aku singkatkan, masa Husin jumpa Mon a.k.a hantu a.k.a Ayu, Mon ni bawa Husin ke satu tempat, dlm kampung Pisang sebenarnye.. Lepastu, muncullah seorang lelaki HENSEM XD
yang bernama Dr. Samsudin lakonan Rashidi Ishak.. Tongkat yang dia pegang macam ada kuasalah.. Nak tahu kuasa dia? tengoklah cerita ni sendiri.. ~

Next, dengan bantuan Dr.Samsudin ni, Husin dpt diselamatkan..
But, satu malam tu, kat rumah Husin, dalam almari rasanya, ada Mon a.k.a Ayu.. Dia try nak selamatkan Husin dari Dr. Samsudin ni.. Sebenarnye Dr. ni hantu/jin.. aku tak tahu..
Tapi ada juga yg merepek, Dr. Samsudin jadi macam kerbau/kambing yang agak besar.. Lepastu boleh keluarkan mcm bebola api dari mulut dia.. Ayu pun selamatkanlah Husin ni dengan menyerang makhluk pelik tu.. The End

Husin pun pergi lagi berhijrah ke tempat lain utk meneruskan hidup..
Part lawak tu banyak terutamanye masa dorang nampak hantu, then dorang lari.. Hahaha, memang terbaiklah!

Siapa dah tengok cerita ni? 

No comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen