HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Thursday, 29 May 2014

Apa pentingnya BLOGLIST?

Entry ni takde gambar ye.

Madi nak tanya dengan blogger2 lain.
Apa fungsi bloglist eh?
Madi tengok ada sesetengah blogger letak bloglist yang dorang minat je ataupun yang popular.
Ada juga letak bloglist yang menang GA/Segmen dorang.
Ada juga blogger yang letak bloglist sebab nak menghargai blogger2 yang komen blog dorang.

Widget bloglist ni tak memberatkan blog ke??

7 comments:

  1. bloglist banyak kelebihan nya, memudahkan kita nak blogwalking, takpun untuk exchange link, biar org lain sedar dengan kewujudan blog kita. tak pun senang orang nak lawat bila kita exchange link ke apa. haa pahe idok? haa itu jela yang mampu adda bgatu. haha.eh dak aih, widget ni tak berat pungg. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oh. pahe pahe. Madi nak letak widget ni, tapi tak faham fungsinya. TQ tq ^_^

      Delete
  2. Bloglist ibarat satu medan promote blog kita kpd rakan yg lain... Kita blh tgk referral di statistik blog ataupun nuffnang... Dr mana org dtg ke blog kita... Itu pntgnya bloglist... Cara nk pilih bloglist tu pula terpulang kpd memilik blog... Ada yg menang GA atau segmen bloglist dan ada yg buh top commentor... Widget ni tak berat sbb build in dlm blogger template juga...

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh tengok referral? Baru tahu dan tak faham maksud "referral di statistik blog ataupun nuffnang... Dr mana org dtg ke blog kita"

      Delete
  3. ha'ah ..bloglist neh penting.. snang bila blog kita ad dalam bloglist blog laen, once kta update entry, senang blogger lain nak jejak, singgah..org tengok jer tjuk entry tuh, trus jejak..

    :) ~~ satu cara untuk tingkatkan pngunjung ke blog kita, dan sedar akan kewujudan blog kita.. :)

    ReplyDelete
  4. macam Misaki, Misaki letak bloglist sebab senang nak blogwalkin... tapi tadi baru lepas buang bloglist sbb Misaki letak 4 kotak bloglist and rasa berat sgt TT^TT

    kalaulah blog tak berat and 1 bloglist boleh msukkan sume blog yg kita follow kan senang TT^TT

    ReplyDelete
  5. hahaha saya dalam usaha nak masukkan semua dalam bloglist.
    tengah fighting nak bukak link sorang :D

    btw kita singgah tekan tekan nuff sini

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen