HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Wednesday, 23 January 2013

Kotak pada Blockquote

1) Sign in akaun blogger

2) Dashboard > Design > Edit HTML > Tick kotak "Expand Widget Template"

3) Dengan menggunakan ctrl + F (tekan serentak pada keyboard), cari kod
                            
                                   
]]></b:skin>



4) Then, korang  copy paste kod di bawah sebelum kod ]]></b:skin> tadi
    

.post blockquote {
background:#000000;
padding: 5px;
Border: 2px dotted #000000;
moz-border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
border-radius: 25px 10px / 10px 25px;
colour:#000000


Biru - warna background kotak blockquote.
2 - ketebalan garisan border kotak
dotted  - style garisan border. Sama ada dashed, solid atau dotted
merah- warna garisan border.
Kod warna purple - bentuk kotak border. Korang boleh pilih SINI

Note:
Lepas korang dah buat step kat atas tu, korang boleh cuba yang ni pula. Yang ni kalau korang nak blockquote kat mana2 ayat yang korang nak..
Tekan html kat post,sebelah COMPOSE tu, korang highlight lah ayat yang korang nak tu, and then SAVE..

Tutorial yang ada ]]></b:skin> tu, credit to: Jombinabelog

No comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen