HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Thursday, 26 June 2014

Henset kena tipu. HUWAAAA



Lenovo S820

Ceh cehh, dah nak dekat 2 minggu pakai lenovo s820 ni, abang cakap kena tipu ni.
Huhuhhuhu. Madi beli kat Pertama, dekat dengan SOGO tu.
Beli kat lobi. So, korang jangan beli kat Pertama ok??

So, nak report kat siapa eh bila kena tipu ni? Madi nak tukar refund balik.
Tukang jual ni orang Cina. -_-
Sakitnya hati.

Cara nak tahu ori ke tak :
1) Cek kat charger, ada AP ke tak.
2) Korang seacrh kat internet dulu sebelum beli.

Nak report, nak report kat siapa?

9 comments:

  1. apa yang bezanya madi ? hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. buku rujukan dia bg b. cina, sepatutnye english. Kat charger tu cari ada AP ke tak. Kalau takde, tu penipu je

      Delete
  2. ada cara lagi nak cek orinya...buka bahagian batery dan check stiker sirim yang berkilat hijau tu. kalau tak de tu tak ori..

    ReplyDelete
  3. sakit hati kan kalau beli tapi kne tipu,.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sakit hati giler sampai nak belasah orang tu

      Delete
  4. Alolo..saba la eh Madi. Mmg centu peniaga ni. Byk keluar brg lokal dari brg ori. Kalau nak beli ori, ajak abang. Orang laki ni terer sikit bab original ni.

    ReplyDelete
  5. ori charger mesti 3 kaki, berat, kotak mesti ada gmbar fon model tu. :)

    ReplyDelete
  6. uuuuish.. patutnya ambil gambar kedai tu sekali. amboi dia main tipu tipu jual handpon pulak..

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen