Cara Buat Scrub Kopi


skrub kopi, hilangkan daki, madihahdaisy


Sekarang ni kat facebook dan instagram, ramai yang jual skrub kopi ni. Bibir pun gelap? Nak cantikkan balik? Boleh tengok sini:Skrub Bibir

Nak beli, tapi mahal? Takpe2.  Korang boleh buat sendiri je skrub kopi ni. Bahan pun memang mesra alam and takde asid. Jom try.

1) Campurkan gula organik dan kopi dengan ukuran setengah cawan.




2) Then masukkan minyak kelapa ke dalam campuran. Kalau nak campur olive oil pun boleh. [Sesetengah orang kalau takde olive oil/minyak kelapa, just guna air atau madu]



3) Sebatikan semua campuran tadi dengan menggunakan tangan atau sudu. Siap!



Credit: THANK YOU


4 comments:

  1. wahhhh must try ni.... nak ke spa mmg x sempat masa dan duit hehe...tq for sharing

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen

Powered by Blogger.