Drama Korea Selatan Menghina Islam?

Salam readers

Related image

Baru-baru ni kat media sosial kecoh tentang salah satu drama Korea yang baru je disiarkan di MBC. Drama ni katanya menghina agama Islam dan Muslim. Nama drama tu Man Who Dies To Live, yang dilakonkan oleh Choi Min Soo.

Yang dibulatkan tu adalah Al-Quran

Gambar kat bawah ni dalam Episod Pertama


Yang dalam cawan tu adalah Wine (arak)

Bertudung tapi pakai bikini. Yang berjalan tu pula pakai kain terbelah


Episod Empat

Dalam masjid, pelakon lelaki tu pakai kasut.


Time tengah solat, lelaki tu boleh hentikan solat dia macam tu je. 

MBC dah minta maaf, tapi yelah ramai tak puas hati . Ramai nak producer ni hentikan je drama ni. Tak payah dah sambung buat drama macam ni.



P/S: Mungkin gaya wanita hijab berpakaian seksi tu benda yang dorang pernah nampak depan mata and letak babak macam tu dalam filem. Yeah, tulah realiti. 
Agama Islam itu indah tapi orang Islam sendiri yang ..... (fikirlah sendiri)


9 comments:

  1. lama dah tak follow drama korea sejak2 keja ni huhu macam-macam..
    mellyacrayola.blogspot.my

    ReplyDelete
  2. tak berapa minat ar dengan cerita korea ni..

    ReplyDelete
  3. Ai layan gak cerita Korea.. Tapi tak semua..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Same with me. Yang mcm ni boikot terus

      Delete
  4. Diorg patut buat homework dulu ttg islam

    ReplyDelete
  5. eii biadapnya.. miera peminat drama korea.. tapi belum jumpa lagi drama yang menghina agama macam ni lagi. ni memang kena boikot la drama ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah minat. Tapi drama ni melampau betul

      Delete
  6. Sis minat citer Korea tapi citer ni sis x tengok langsung!! Sbbnya bila baca sinopsis dia tu pun dah mmmmm.... mmg x patut!

    ReplyDelete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen

Powered by Blogger.