HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Friday, 10 February 2017

Produk Korean, Bagus ke?

Assalamualaikum readers.

Hari ni nak share salah satu produk dari Korean. Sejak habis study ni, banyak betul jerawat keluar. Hmm, sedih giler. Susah jugak nak cari produk yang sesuai.

And one day, Madi suscribe Youtube Channel Joan Day, dia ni Korean. And dia ada syorkan a few products yang berkesan. So Madi try


Skin Food, Rice Mask Wash Off


Lama juga cari produk ni kat online, and at last jumpa juga. Madi beli kat Shoppe, and make sure yang ni 100 % original ye. 

Gambar kat bawah ni tekstur dia. Memang lembut and bau pun okay. Memang favorite la brand ni. And rice memang terkenal kalau bab2 nak cantikkan kulit. 


Product Rating: 4.5/5
Cara Pakai:
1) Cuci muka bersih2.
2) Pakai mask ni kat seluruh muka selama 15-30 minit.
3) And basuh dengan air suam.


Kelebihan lepas pakai:
Kulit memang lembut sangat2. Kalau Madi rajin, Madi pakai mask ni setiap hari atau 2 kali seminggu. Pakai sebelum tidur. Mask ni jugak elok untuk jerawat2 ni and sesuai kalau korang nak putihkan kulit muka tu.

Image result for skinfood rice mask

Actually Madi ada juga mask lain yang Madi beli. So stay tuned kalau nak tengok review mask yang lain2 tu. Bye.

--THIS IS NOT A SPONSORED POST---


7 comments:

  1. kalau skinfood ni memang bagus la produk dia sebab memang guna bahan2 yang organik hehe. saya singgah sini, jemput melawat blog saya :)

    ReplyDelete
  2. halal kah itu? secara korean punya produk lo... jd agak2 curiga dikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau skinfood ni terkenal sbb guna bahan natural. =D

      Delete
  3. belum perah pakai lagi produk2 dari korea..

    ReplyDelete
    Replies
    1. try la. memang bagus produk korea ni :)

      Delete
  4. So far, produk korea memang tak mengecewakan lagi lah. Mula-mula pakai MISSHA FTE, pastu sekarang ni tengah pakai vitamin c serum yang C20 tu. Seriously bagus sangat sangat, highly recommended! I'll share about it sooner or later k! 😉

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh 1s time dengar jenama tu. I'll wait hehehe

      Delete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap dibalas..