HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Sunday, 5 June 2016

Shopping Before Ramadhan di Calaqisya

Salam kepada pembaca. Kebanyakan entry di blog Madi tentang fesyen dan kecantikan. Sebab Madi memang minat dengan semua ni lagi2 kalau jenama2 terkenal macam ni. Harga memang agak mahal tapi berbaloi dengan kualitinya.

Sabtu lepas, 4/6/16 Madi&family jalan2 kat Shah Alam. Alaa, pergi kat tempat famous di Shah Alam. Tempat lubuk peniaga and tempat untuk shopping. First time dapat pergi sana. ^_^

Apa yang ada kat sana? Best? Hmm, memang best woo kalau ada duit. Hahahaha.
Memang banyak jenama2 popular yang ada kedai kat situ. Antaranya:


  • Calaqisya
  • Minaz
  • Bella Ammara
  • Pudore
  • Zawara
  • Jubahsouq
  • Imaan Boutique
  • Jovian Mandagie
  • Jakel
Actually banyak lagi. Kalau sehari memang tak cukup nak singgah semua kedai kat situ. Tempat parking pun banyak. So jangan risau ye. Untuk kaum lelaki, kerusi pun disediakan di luar dan didalam kedai. Tempat makan pun banyak.



Salah satu brand kesukaan Madi. Bila masuk je macam jakun. Ramai orang dalam Calaqisya ni. Kedai pun warna pink. Comel je. Yang syoknya Madi dapat jumpa dengan owner Calaqisya iaitu Encik Hazwan Faiz, isterinya, Puan Yana Khairudin dan anaknya Aisyah. Hehehe. Madi tak bergambar dengan Encik Hazwan Faiz sebab saya pemalu sebenarnye nak bergambar dengan kaum lelaki. Hehehehe


Instagram Puan Yana Khairudin: YANA KHAIRUDIN
Instagram Encik Hazwan Faiz: HAZWAN FAIZ
Instagram saya: MADIHAHDAISY

Jangan lupa follow ye. Hahahaha

Inilah dia Puan Yana Khairudin. Sempoi je bila minta bergambar sekali. Pekerja pun ramah je. 
Madi dan mak beli dua helai blouse yang sama design tapi berlainan color. Dan juga sehelai shawl untuk mak. Beg shopping pun comel. Semua tentang Calaqisya ni memang Madi suka dari dulu lagi. Muah.

Ini antara koleksi yang ada di dalam butik. Bila tengok depan2, memang mengancam. Material memang berkualiti. 

Facebook Calaqisya: FACEBOOK


Jameela Kurung


Madi paling suka Inara Peplum ni. Sangat WOW! Tapi harga rm 239. Tak mampu nak beli, maklumlah student kolej. Huhuhu. Kalau Calaqisya nak sponsor, saya akan melompat kegembiraan macam Kangaroo. Hahaha, ok tak lawak. 


Inara Kurung


Inara Jubah
Koleksi yang mak Madi paling berkenan. 

Nak tengok jenama lain: Boleh tengok sini: JENAMA BAJU GERGASI DI MALAYSIA


Kat Shah Alam ni, bukan ada butik and kedai makan je. Kat sini juga terletaknya Laman Seni guys. Korang bolehla bergambar sepuas-puasnya ye.




Jadi, sesiapa yang nak pergi sini, ini alamatnya:

Jalan Plumbum Q/7Q. PUSAT KOMERSIAL SEKSYEN 7, SHAH ALAM.

Landmark: UITM SHAH ALAM




3 comments:

  1. Ni yg mula berkira2 nak beli baju raya kat mana. Haha

    ReplyDelete
  2. dekat bangi pun dah berkembang mcm shah alam ni haa. tp laman seni je tade. salu pi bangi punya sebab dekat :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. aah tahu. Tapi takde transport nak pergi sana. Huhuhu

      Delete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen