HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Thursday, 14 July 2016

Drama Sayangku Kapten Mukhriz

Assalamualaikum.

Sebenarnye jarang Madi tengok drama cinta kat tv3 tu sebab jalan cerita tak menarik. Hehehe.
Tapi bila first time tertengok drama Sayangku Kapten Mukhriz ni, terpikat pula. Sebab ape? Sebab Madi pun lebih kurang  macam pelakon perempuan tu juga perangainye. Hahahaha xD

Macam biasa, kebanyakan drama diambil dari novel cinta. And drama ni diambil dari novel Anugerah Terindah.

Sayangku Kapten Mukhriz, raja afiqq, anugerah terindah, madihahdaisy

Sayangku Kapten Mukhriz, raja afiqq, anugerah terindah

Ramai yang kata drama ni tiru drama KOREA iatu Descendants of The Sun, tapi sebenarnya tak pun sebab novel Anugerah Terindah yang keluar di pasaran dulu. 



Barisan Pelakon:

Sayangku Kapten Mukhriz, raja afiqq, anugerah terindah, madihahdaisy
                             Gambar ambil kat Instagram : raja_afiqq
                               Raja Afiq sebagai Kapten Ustaz Muhkriz


Sayangku Kapten Mukhriz, raja afiqq, anugerah terindah, madihahdaisy
Gambar ambil kat Instagram: nienabaharun
Amaniena Baharun sebagai Dr Arianna Dahlia

                                     Gambar ambil kat Instagram 
                                       Aliff Aziz sebagai Dr Faizal
                              
                                 Gambar ambil kat Instagram : fezrulkhan
                           Fezrul Khan sebagai Leftenan Komander Izzudin
                                    
EPISOD : 23 episod
TARIKH TAYANGAN : 13 Julai 2016
HARI / MASA : Isnin-Khamis, 6.58 petang
SIARAN : Slot Akasia TV3
NOVELIS : Sophilea
SKRIP : Nieza Nahar
PENGARAH : Idora Abdul Rahman
TERBITAN : Creative Skill Solution Sdn Bhd
PELAKON : Raja Afiq, Niena Baharun, Ikhlas Jalil, Hafizul Kamal, Neera Azizi, Reen Rahim, Fezrul Khan, Ieka Zulkifli, Hafizuddin Fazil, Khaty Azian, Noniswara, Nurul Iliyana, Alif Hadi, Nur Sarah Alisha, Feiyna Tajudin , Azzahra Ahmad, Mohd Fadhil, Tash Yong, Aliff Aziz, Iskandar Zulkarnain, Alex Faizal
Credit to: SINI

Sayangku Kapten Mukhriz, raja afiqq, anugerah terindah, madihahdaisy



2 comments:

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen