HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Wednesday, 14 May 2014

BERSAMA MEMBANGUN BLOG LAVENDER MUMMY



Hope mummy terima dengan hati yang terbuka. Hehehe
  1. Navigation bar tu patut dibuang. ^_^  Cara nak remove benda tu, Madi bagi 2 link. Kut2 salah satu tuto tu tak menjadi ke. :
Akak boleh gantikan dengan butang Dashboard yg terapung tu. Contoh macam butang follow sebelah kanan blog saya
LINK 3
   

    2. Bahagian bawah blog tu, kenapa ada warna putih? Iklan pun patut remove kat situ. Letak kat sidebar atau bawah header pun ok. Itu lokasi stratergik untk orang lain klik iklan tu. Hehehe
Cara hilangkan powered by blogger LINK 4

  3. Letak widget chatbox. LINK 5
  4. Letak widget follower LINK 6  atau boleh guna cara lain. 
          Layout --> Add a gadjet--> Follower Widget

 5.  Tukar background. Kalau budak macam saya ni suka colour lembut. Ok juga kalau akak nak pilih colour yang nampak elegant.

6. Sidebar mungkin kasi lawa lagi.Tutorial sidebar :
a) LINK 7 
B) LINK 8

7. Kalau nak lagi lawa, boleh cantikkan kotak komen
a) LINK 9

8. Widget Search kekalkan saja. Nanti senang orang nak cari post dulu2. ^_^

9. Di BLOG ARCHIVE, lagi senang kalau ada scroll bar. Contoh macam MY POST di blog Madi

10. Akak tak nak buat biodata diri ke? Ala, macam kat blog saya. TUAN BLOG. Kalau takde profil, nanti takdapat nak kenal akak. Huhuhuhu. (walaupun saya dah add fb akak) xD

11.





Ping banyak2 tu adalah salah satu cara saya tingkatkan traffic blog. cara ni memang berkesan. Akak cubalah.Saya tak ingat cara dia macam mana. Sorry kak



Senarai blogger pakar edit :

Hope membantu. hehehe, banyak betul saya komen. :3



No comments:

Post a Comment

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen