HOME TIPS SKINCARE DRAMA DASHBOARD

Thursday, 10 April 2014

Mistine hair care vs Dove

Mistine Hair Care

- Hair Shampoo
- Hair Treatment
- Hair Serum

Madi ada 2 shampoo sekarang ni. Satu dove and mistine hair care.

Pengalaman pakai dove
  • Rambut lembut je.. Wangi.. memang best
  • TAPI, rambut gugur still sama je.. BANYAK kut!
  • Bila minum ephyra rambut dah kurang gugur. ^_^
  • Bila cuti sekolah yang lepas tu pergi Port Dickson. Of course lah kaalu mandi laut and kolam rambut kasar kan? Bila balik ruma, LOL teruknya rambut Madi ni. huhuhu. Sedih..
  • 2 minggu berlalu, dah lembut balik tapi bila bangun pagi, rambut dah macam sarang terbuan. Hahahaha..
  • So, Madi tekad nak pakai mistine hair care ni.
Pengalaman pakai Mistine hair care
  • Rambut lembut. Memang best
  • Pakai hari isnin, then tengok kat bilik air tu rambut dah tak banyak gugur! Alhamdulillah <3
  • Bila bangun esok pagi, wow INI RAMBUT AKU KE??? Lembutnya! Happy je masa pergi kerja sebab rambut dah lawa and tak gatal2.
  • Siapa yang ada kelemumur tu boleh pakai.. Madi takde kelemumur so tak tahu lahkan..
  • mak ada kelemumur tapi mak tak cuba lagi.. Kalau dah cuba, Madi bagitahu korang ye.
  • Sekarang ni pun tengah belai rambut.. hahaha, lembut sangat.. 
  • Saya perempuan Mistine and I just love it..  (Ayat sape tu) -_-
Mistine hair care mengandungi Argan Oil, Honey, Olive Oil, Jojoba seed oil, serta Yogurt.  Confirm rambut korang sinar berseri..shining gitu. Suami pun tergoda.. =P

Madi tak kutuk Dove tapi tu pengalaman Madi sebagai pengguna..
Kawan Madi pun pakai juga DOVE ni and rambut dia pun gugur juga, So, siapa yang sesuai dengan Dove ni baguslah.. ^_^
Maybe Madi tak sesuai pakai shampoo ni kut. Orang kata kalau banyak sangat acid2 tu, memang tak sesuai untuk Madi ni



Cara pakai Mistine hair care

1 pump je skali guna shampoo tu..buih halus. Lepastu, hair treament tu boleh guna

2 cara samada jadikan conditioner untuk daily use atau pakai seminggu skali untuk treatment.
hair serum tu guna sebelum tidur lagi bagus.. Tak payah pakai banyak pun. Pakai sikit pun 

confirm rambut korang dah lembut and terurus..

 


 

Hair treatment rm25, Hair shampoo rm25...
set combo shampoo dan hair treatment rm50 include postage..free hair serum (peha ayam tu)
Sabah Sarawak RM 55 Inc postage

Sms/whatsapp : 017-3927983

4 comments:

  1. wahhh sebotol je tapi bnyk manfaat! good <3

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebotol ni besar kak.. tak rugi beli :)

      Delete
  2. brp kali pkai bru rambut jd lembut?..

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru sekali pakai.. Hari selasa lepas.. :)

      Delete

Pecah kaca, pecah gelas,
sudah baca? Harap komen